Hitta din väg till framgång

Huddinge hockeygymnasium

Huddinge Hockey

  Beskrivning

  Huddinge Hockey bedriver i samarbete med Huddingegymnasiet en nationellt godkänd idrottsbildning (NIU) auktoriserad av Svenska Ishockeyförbundet.

   

  Ishockeygymnasiet är en central del av klubbens elitverksamhet där talangfulla spelare med god handledning och bra träningsförutsättningar ska kunna utvecklas till spelare på elitnivå. Som elev på ishockeygymnasiet i Huddinge ställs du inte bara inför idrottsliga utmaningar utan du ska även klara av studierna med goda resultat.

  Studier och träning
  NIU-utbildningen innebär att du som sökande får stor möjlighet att kombinera studier på gymnasienivå med en fortsatt satsning mot elitnivå inom ishockey.

   

  Idrottsinriktningen fördelas på Idrottsspecialisering 1 och 2 samt Tränings- och tävlingslära 1 och 2 som tillsammans utgör 400 av de 2500 poäng som alla elever läser på gymnasiet. Kurserna är fördelade på två förmiddagar i veckan inom skolschemat och totalt erbjuds ca 5 timmar ishockeyutbildning i veckan per spelare.

   

  Totalt tränar eleverna mellan 8–10 gånger och spelar 2–3 matcher i veckan. För att klara träningsmängden på bästa sätt erbjuder skolan förstärkt mellanmål vid förmiddagsträningar och matlåda mellan skola och den ordinarie lagträningen kvällstid.

   

  Du får aldrig glömma bort att du i grunden går på ett nationellt gymnasieprogram som kommer att kräva målinriktat och hårt arbete. Eget ansvar och ett inre driv är en förutsättning, vilket kombinerat med bra träningsmöjligheter och vår expertis kommer kunna kan ta dig hela vägen mot eliten. Vi har verktygen, det är bara upp till dig att ta dom

   

  Varför Huddinge?

  Vi i Huddinge hockey har ett nära samarbete med Huddingegymnasiet vilket ger oss bättre möjligheter än de flesta andra hockeygymnasierna att monitorera spelarna både på och utanför isen. Vi är också ett av endast en handfull gymnasier som har en lärare aktiv som instruktör/ledare både i föreningen och skolan vilket medför bra mentorskontakt och en god förståelse från övriga lärare gällande elevernas belastning.

   

  Vi kan också med stolthet säga att hos oss är det inte bara prestationen på is som är viktig, utan även skolan. Om en elev har det svårt och halkar efter med betygen så påverkas även kvällsaktiviteten och extra läxläsningsstöd kan förekomma. Vi ser inte hockeyn och skolan som skilda världar utan vi anser att prestationerna på den ena arenan oftast avspeglar prestationerna på den andra.

   

  Ett bra samarbete mellan skola och förening möjliggör även bra schemaanpassning. Vi utnyttjar bland annat träningstiden på morgonen till hård individuellt teknisk/taktisk träning för att på så sätt frigöra vissa kvällsträningar. Spelarna får då en bra träningsbelastning samtidigt som de på ett fullgott sätt kan återhämta sig och fokusera på studierna.

   

  Vi ligger även bra till på instruktörssidan (se ovan). Vi har med våra drygt 30 elever ett snitt på ca 8–10 elever per instruktör och alla instruktörer är välutbildade och erfarna. Med den mängden instruktörer kan vi erbjuda bra individuell träning med tid för både samtal och videofeedback till samtliga spelare.

  Gymnasieinfo
  • Hemsida
  • Adress
   Sjövägen 23, 141 38 Huddinge, Sverige
  Kontakta gymnasiet

  Textarea

  "VI HAR EN LÄTTARE KARRIÄRSSTEGE"

  Det är inte lätt att synas och höras med ett lag i HockeyEttan i Stockholm.
  Men det har inte hindrat Huddinge Hockey från att genom åren producera mängder med talanger och NHL-spelare.
  – Det känns som mycket sitter i väggarna här, säger klubbens hockeygymnasieansvarige Anders Selin till Hockeymagasinet.

  HG PÅ HM

  2018:
  2017: "Vi har en lättare karriärsstege"

  mood_bad
 • Det finns inga kommentarer än.
 • chat
  Skriv ett omdöme
  keyboard_arrow_up