Hitta din väg till framgång

Örebro Hockeygymnasium

Örebro Hockey

  Beskrivning

  Örebro kommun vill vi erbjuda ungdomar möjlighet att kombinera sina gymnasiestudier med träning och utveckling på olika idrottsliga nivåer. Välj mellan tre olika alternativ beroende på intresse, ambition och kunskapsnivå. Du kombinerar idrotten ihop med ett av fyra valbara gymnasieprogram på Virginska gymnasiet

   

  NIU

  Nationell godkänd idrottsutbildning, vänder sig till dig som vill kombinera studier med sikte mot toppen. Syftet med NIU är att kunna kombinera elitidrott och utbildning i den svenska gymnasieskolan. Målsättningen är att skapa goda förutsättningar för att du på sikt ska kunna nå nationell elit och kunna kombinera detta med seriösa studier. För bästa möjliga idrottsmiljö samarbetar Idrottsgymnasiet Örebro med elitföreningar och specialidrottsförbunden i respektive idrott.

   

  NIU Ishockey bedrivs i samverkan med Örebro Hockey och Svenska Ishockeyförbundet.
  Träningsarena: Behrn Arena
  Antal platser: 14 st/år
  Träningsupplägg: Fokus på NIU -passen är högst individuellt och vi håller en hög tränartäthet för att varje spelare ska få god feedback hela tiden. En gång i veckan har eleverna tränings- och tävlingslära årskursvis för att få god förståelse för fysisk och mental träning, kost och helheten i en elitidrottares vardag. Det spelar ingen roll vilken klubb du spelar i när du går på NIU.

  Gymnasieinfo
  • Hemsida
  • Adress
   Restalundsvägen 4, Örebro, Sverige
  Kontakta gymnasiet

  Textarea

  "Det var över all förväntan"

  Under sin första säsong som ny utvecklingsansvarig och J20-tränare ledde Jörgen Hägg Örebro J20 till ett historiskt SM-brons. I HG på HM berättar han om framgången och klubbens framtida ambitioner.
  – Säsongen var över all förväntan, säger han till Hockeymagasinet.

  HG på HM

  2018: "Det var över all förväntan"
  2017: "Finns en extrem potential i föreningen"

  mood_bad
 • Det finns inga kommentarer än.
 • chat
  Skriv ett omdöme
  keyboard_arrow_up