Hitta din väg till framgång

Östersunds hockeygymnasium

Tillsammans är vi ÖIK

  Beskrivning

  Tillsammans med Jämtlands Gymnasium bedriver Östersunds IK nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) i ishockey med ett unikt och generöst schema. Vi bedriver detta enligt de riktlinjer som Svenska Ishockeyförbundet och Skolverket suttit upp.

   

  Vår styrka ligger i fyra viktiga områden, som vi kallar för "Fyrhörningen" där eleven är i centrum. Alla fyra områden bör fungera för att du ska kunna utvecklas som hockeyspelare och människa. Dessa fyra områden är:
  - Skolan
  - Hockeygymnasiet
  - Socialt
  - Föreningsverksamheten

   

  Så funkar urvalsprocessen
  ÖIK och JGY anordnar den 27:e november och 18:e december try-outer. Till den första, som äger rum den 27:e november, bjuds spelare in som visat intresse och som vill komma hit samt spelare som föreningen själva vill bjuda in. Personliga inbjudningar kommer därför att skickas ut ca två veckor innan.

   

  Östersunds IK scoutar både intressanta spelare och intresserade spelare i urvalsprocessen innan inbjudan till våra try-outer sker. Vi har under ansökningstiden en kontiuerlig genomgång av de spelare som söker oss.

   

  Det sista ansökningsdatumet är den 1:a december och därför kommer endast spelare som sökt Östersund att bjudas in till try-outen som äger rum 18:e december. Även där skickas en personlig inbjudan ut ca 1,5 vecka innan.

   

  En spelarinventering av juniorlagen kommer att göras och därefter bestäms hur många spelare som tas in på NIU i Östersund. I beslutsfattandet deltar NIU-ansvarig, juniortränare, Sportchef, Utvecklingsansvarig och Målvaktsansvarig.

   

  Så är det att gå NIU
  Så här kan ett NIU-schema se ut.
  På ispassen är det minst två stycken instruktörer samt en målvaktsinstruktör. Fyspassen är ledarledda och kostförstärkning innebär att eleverna får exempelvis mjölk och banan mellan passen.

   

  Utöver detta så tillkommer tre idrottsveckor under läsåret där vi fokuserar på ishockey från måndag till fredag under hela dagarna. Detta läsår gäller veckorna 38, 47 och 4.

   

  Boende
  Vårdnadshavare ansvarar själva för att hitta boende medan föreningen och skolan hjälper till så gott dom kan med detta. Vi rekommenderar er att redan nu ställa er i lägenhetskö hos olika fastighetsförvaltare om ni har Östersund som ett alternativ. Eleverna bor i lägenhet, inackorderade i hus eller annat som kan erbjudas.

  Gymnasieinfo
  • Hemsida
  • Adress
   Östersemsvägen 117, Östersund, Sverige
  Kontakta gymnasiet

  Textarea

  "HAN KOMMER TA ETT HELHETSGREPP"

  Östersunds IK har länge fostrat duktiga talanger och byggt upp ett hockeygymnasium som gett ett allt större eko i hockeysverige. Nu tänker de ta nästa steg med hjälp av tidigare Djurgårdstränaren Patrik Klüft.
  – Han kommer ta ett helhetsgrepp över hela verksamheten och det inkluderar även hockeygymnasiet, säger Östersunds hockeygymnasieansvarige Jörgen Själin.

  HG PÅ HM:

  2018: "Kommer ta ett helhetsgrepp"
  2017: "Vi har blivit en mer attraktiv klubb"

  mood_bad
 • Det finns inga kommentarer än.
 • chat
  Skriv ett omdöme
  keyboard_arrow_up