Hitta din väg till framgång

Södertäljes hockeygymnasium

Södertälje SK

  Beskrivning

  Ishockeygymnasium i Södertälje – NIU Ishockey
  På Täljegymnasiet i Södertälje kan du som spelar hockey kombinera ditt idrottande med dina gymnasiestudier. Elitsatsningen på Täljegymnasiet sker i samverkan med Svenska ishockeyförbundet och Södertälje Sportklubb.

   

  Träna i AXA Sportcenter
  Som elev på ishockeygymnasiet i Södertälje får du träna i AXA Sportcenters lokaler. Här sker all typ av träning, d.v.s. ishockeyträning, fysträning och ishockeyteori. Lokalerna består bland annat av två isytor, två gym och toppmoderna föreläsningslokaler. Vid behov kan Södertälje sportklubb hjälpa till med läkare, kiropraktor, massör, fystränare, idrottspsykolog och idrottsnutritionshjälp. Efter varje träningspass får eleverna även mellanmål.

   

  Högutbildade tränare
  Tränarna på Ishockeygymnasiet är högutbildade av Svenska ishockeyförbundet. Varje år sker också en elevutvärdering av Svenska ishockeyförbundet där skolans verksamhet synas ordentligt. Ishockeygymnasiet i Södertälje har under de senaste åren legat på ett värde mellan 3,2-3,4 där maxvärdet är 4, vilket är ett högt betyg.

   

  Studieupplägg
  På de nationella idrottsutbildningarna läser eleverna 500 poäng specialidrott fördelad på tre undervisningstillfällen i veckan med både teoretisk och praktisk undervisning.

  Gymnasieinfo
  • Hemsida
  • Adress
   Genetaleden 1, Södertälje, Sverige
  Kontakta gymnasiet

  Textarea

  "Han har haft stor betydelse"

  Nyvärvade tränaren Uffe Lundberg blev Södertäljes frälsare när han under säsongen vände ett sjunkande skepp till en stridsmaskin som länge slogs om en kvalplats till SHL.
  Nu ska han och föreningen bygga vidare på framgången och är då överens om vad som kommer bli nyckeln.
  – Det är juniorverksamheten som kan och kommer fylla bägaren åt oss, säger Stefan Gustavsson, junioransvarig i SSK, till Hockeymagasinet.

  HG PÅ HM:

  2018: "Han har haft stor betydelse"
  2017: "Vill bygga klubben med lokal rekrytering"

  mood_bad
 • Det finns inga kommentarer än.
 • chat
  Skriv ett omdöme
  keyboard_arrow_up