Hitta din väg till framgång

Arkiv

En idrottsrörelse i regnbågens färger

Foto: Bildbyrån

PRESSMEDDELANDE. Riksidrottsförbundet är inne i ett intensivt arbete med att göra idrotten mer inkluderande – en öppen idrottsrörelse där alla är välkomna. Att prata om, arbeta för ökad kunskap, förändra, manifestera och stå upp för idrottens värdegrund är delar i arbetet. Därför är Riksidrottsförbundet och idrottsrörelsen också aktiva under Europride. Att synliggöra hetero- och cis-normer är en viktig del i det arbetet, för att se till att personer känner sig välkomna, mår bra och kan vara sig själva fullt ut i idrottsrörelsen oavsett sexuell läggning eller könsidentitet/uttryck.

– Riksidrottsförbundet och idrottsrörelsen behöver vara tydliga med vad vi står för och samtidigt arbeta för ökad kunskap. Det är viktigt att vi skapar möjligheter till samtal och tar ställning. Deltagandet i Europride är en självklarhet som en manifestation av idrottens värdegrund och en del i vårt arbete för en mer inkluderande idrott, säger Sofia B Karlsson, utbildningsansvarig jämställdhet och inkludering på Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

Här är RIF:s aktiviteter under Europride

MÅNDAG 30 JULI
16.00-16.45 Europride House – En idrottsrörelse i regnbågens färger
Panelsamtal om vad som sker och har skett i idrottsrörelsen för att öka normmedvetenheten och göra idrotten mer inkluderande. Samtalet leds av Sofia B Karlsson, utbildningsansvarig jämställdhet och inkludering på Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Mer information om seminariet Europride

TISDAG 31 JULI
14.00 P1 Kultur – Idrottsrörelsen och hbtq – en kärlekshistoria?
Sofia B Karlsson, utbildningsansvarig jämställdhet och inkludering på Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna, deltar i Sveriges Radio live som sänder under Prideveckan från Europride House. Samtal med bågskytten Isaa Sand, Radiosportens Alexander Lundholm med flera.
Här hittar du information om SR Live sändningar under veckan

FREDAG 3 AUGUSTI
16.30-17.00 Pride Park. Informellt samtal med internationella journalister om hbtq och idrottsrörelsens arbete med inkludering. Riksidrottsförbundet berättar om förändringsarbetet som sker och lyssnar till utmaningar som finns i andra länder.
Arrangör Svenska institutet.

LÖRDAG 4 AUGUSTI
13.00 Prideparaden i Stockholm.
Riksidrottsförbundet koordinerar idrottsrörelsens deltagande och manifestation för en inkluderande idrott. Information om idrottsrörelsens deltagande i Europride i Stockholm och Göteborg

Här finns mer information om Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas arbete med inkluderande idrott.https://utbildning.sisuidrottsbocker.se/sisu/generell/organisation/inkluderande-idrott/utgangspunkter-for-inkludering/normmedveten-idrott/

Vi är tusentals från idrottsrörelsen som samlas för att tillsammans skejta, spela basket, amerikansk fotboll, rugby, göra volter, dansa, spela rollerderby eller gå med i prideparaderna i Stockholm och Göteborg.

Här är några exempel på deltagare i idrottsrörelsens sektion i paraden under Stockholm.

Kommentarer

Skriv en kommentar

mood_bad
  • Det finns inga kommentarer än.
  • chat
    Skriv en kommentar
    keyboard_arrow_up