Hitta din väg till framgång

Arkiv

  • Färjestads juniorer sprang för hjärtsjuka barn – samlade in 55 000 kronor

Färjestads juniorer sprang för hjärtsjuka barn – samlade in 55 000 kronor

I ett soligt och varmt Karlstad genomförde Färjestads samtliga junior- och ungdomslag tillsammans med totalt 350 deltagare Hjärtebarnsloppet 2018. Projektet, arrangerat av Thoren Business School-elever, drog totalt ihop över 55 000 kronor som gör det möjligt för familjer att i sommar kunna resa till Leksands Sommarland.

För femte året i rad arrangerades Hjärtebarnsloppet 2018 i Karlstad. I år har Sara Dahlgren, Jimmie Viding och Gabriella Musan, alla elever på Thoren Business School, haft uppdraget att leda projektet. I dryga 23 grader och under blå himmel tog sig 350 löpare genom den fem kilometer långa sträckan tillsammans med 18 hjärtebarn med familjer.  Det var mycket privatpersoner i blandade åldrar som deltog, men i år även ett rekord i antalet föreningar som deltog. Bland annat deltog Färjestad med samtliga ungdoms- och juniorlag från 14 år upp till J20 SuperElit.

”Ville slå förra året”

På frågan om hur arbetet och målsättningarna inför loppet sett ut svarar eleverna att de arbetat väldigt mycket på deras fritid med projektet. De har varit i gallerior och skolor för att locka privatpersoner samt att de hört av sig till många föreningar för att försöka få ett högt deltagande. Detta gav goda resultat och målsättningarna inför arrangemanget var tydliga.

– Vi ville slå förra året, berättar Sara Dahlgren.

De insamlade pengarna går oavkortat till Hjärtebarnsfonden i Värmland och gör det möjligt för dem att göra en gemensam resa som i år är till Leksands Sommarland.

– Det är hotell, middagar och upplevelser där de får träffas och umgås under lika villkor helt enkelt, säger Selinda Östnor biträdande rektor Thoren Business School Karlstad.

Vinnare av loppet blev för andra året i rad Per Alsterdal. Med hans sluttid på ca. 16 minuter slog hans förra årets vinnartid.

– Det känns bra, helt fantastiskt! Speciellt när det är ett sånt här lopp för välgörenhet, det är ändå det viktigaste. Kul att vara med, säger Alsterdal direkt efter målgång.


Uppvärmning inför starten av hjärtebarnsloppet.


Här går startskottet.


Hjärtebarnen fick medaljer efter målgång.

Kommentarer

Skriv en kommentar

mood_bad
  • Det finns inga kommentarer än.
  • chat
    Skriv en kommentar
    keyboard_arrow_up