Hitta din väg till framgång

Arkiv

  • Malmö och SAP överens om digital satsning: ”Ger nödvändiga analyser”

Malmö och SAP överens om digital satsning: ”Ger nödvändiga analyser”

Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

PRESSMEDDELANDE. Capgemini och SAP levererar nu den första SAP Sports One-lösningen i Sverige, till ishockeylaget Malmö Redhawks. SAP Sports One hjälper idrottsklubbar och organisationer att digitalisera sin verksamhet genom att koordinera administrationen och allt från träning och lagledning till scouting och medicinska analyser.

Tillsammans med SAP, levererar Capgemini SAP Sports One till hockeylaget Malmö Redhawks. SAP Sports One är en lösning för lagadministration speciellt framtagen för idrottsklubbar. Lösningen hjälper klubben med intelligent stöd kring verksamheten.

”Vårt fokus är att vara bäst på spelarutveckling”

Den nya molnbaserade, integrerade plattformen fungerar även i mobilen. Tjänsten gör att Malmö Redhawks kan integrera all idrottsdata och därigenom få viktiga insikter och analyser.

– Vårt otvetydiga fokus är att vara bäst på spelarutveckling, säger Jens Hemström, Affärsutvecklingschef på Malmö Redhawks och ansvarig för SAP SportsOne. Kompetensen och arbetsmetodiken i klubbens sportteam är redan på toppnivå och bygger på professionalism, tålamod och långsiktighet. Med SAP SportsOne spetsar vi till verksamheten ytterligare med innovation och nytänkande samtidigt som vi tänker långsiktigt genom att säkerställa att den samlade kunskapen och informationen finns kvar i klubben över tid, säger Hemström.

”Ger nödvändiga analyser”

– Vi är glada att Redhawks har valt Capgemini och SAP för att implementera en helt ny digital plattform för prestationsförbättring, säger Fredrik Hedlund, Head of Busines Solutions i Capgemini. Detta är den första av flera sportimplementeringar med SAP. Vi är mycket stolta över att SAP har valt oss som partner för Sports One-implementeringar i framtiden, säger Hedlund.

– När SAP lanserade SAP Sports One 2015, var ishockey en av de första idrotterna som såg stora fördelar med en smart och enkel lösning, som ger nödvändiga analyser. Vi älskar den entusiasm laget och personalen i Malmö Redhawks visar den här digitala resan, och vi är stolta över att få stötta dem framåt, säger John Gunnarson, Head of SME Business hos SAP Svenska, som själv är ishockeysupporter och utövare.

OM SAP:

SAP bygger affärssystem i molnet drivna av dataplattformen SAP HANA och är marknadsledande inom företagsmjukvara. SAP hjälper företag av alla storlekar och inom alla branscher: 77 procent av världens transaktionsbaserade omsättning går genom ett SAP-system.SAP:s teknik för maskininlärning, sakernas internet (IoT) och avancerad analys bidrar till att företagskunder kan skapa intelligenta verksamheter. SAP ger enskilda personer och organisationer bättre möjligheter att samarbeta och att använda djupa affärsinsikter för att vässa sin konkurrensförmåga.

SAP förenklar tekniken så att kunderna kan använda deras programvara när och som de själva vill – utan avbrott. Deras heltäckande svit av applikationer och tjänster gör att över 413 000 företag och offentliga verksamheter hela tiden kan anpassa sin verksamhet och kan drivas lönsamt.

Med ett globalt nätverk av kunder, partner, anställda och experter bidrar SAP till en fungerande värld och att göra människors liv bättre. Mer information finns på www.sap.com och www.sap.com/sweden.

Kommentarer

Skriv en kommentar

mood_bad
  • Det finns inga kommentarer än.
  • chat
    Skriv en kommentar
    keyboard_arrow_up